De kracht van verbindend regievoeren in de bouw en infra

In de dynamische wereld van bouw en infra is het beheersen en leiden van projecten een uitdaging die zowel tact als techniek vereist. Een van de sleutels om deze uitdaging te overwinnen, is door middel van ‘verbindend regievoeren’. Maar wat houdt dit precies in en waarom is het zo waardevol voor projectleiders en uitvoerders?

Verdiepende inzichten door te Excelleren

De programma’s van Excelleren zijn niet zomaar een cursussen. Het is een reis naar zelfbewustzijn, technische vaardigheid en emotionele intelligentie. Door dit programma te volgen, duik je diep in de essentie van wat het betekent om een effectieve projectleider te zijn, vooral in het ingewikkelde terrein van de bouw en infra.

Hier zijn enkele kernvoordelen die de cursus biedt:

 • Regie in een complex speelveld:
  De bouw- en infrastructuurwereld is complex en vraagt om een projectleider die met vastberadenheid en duidelijkheid kan regievoeren. Door de vaardigheden die in dit programma worden bijgebracht, kun je met vertrouwen de touwtjes in handen nemen.
 • Aanpassingsvermogen:
  Geen twee projecten zijn hetzelfde. Als projectleider moet je in staat zijn om situaties aan te voelen en je gedrag dienovereenkomstig aan te passen. Dit programma helpt je daarbij.
 • Diverse gedragsstijlen:
  Elke situatie, elk teamlid en elke uitdaging vereist een andere benadering. Door verschillende gedragsstijlen te begrijpen en te hanteren, kun je je team effectief leiden.
 • Overwinnen van blokkades:
  Weerstanden en blokkades zijn onvermijdelijk. In plaats van ze te vermijden, leer je ze te herkennen, benoemen en gebruiken om relaties te versterken.
 • De magie van verbinding:
  De kracht van een projectleider ligt niet alleen in technische kennis, maar ook in de capaciteit om teams te verbinden. Dit programma leert je de waarde van verbindend regievoeren, waardoor je niet alleen je team versterkt, maar ook het succes van het project garandeert.


Voortdurende Groei

Maar het leren stopt niet na het programma. “Excelleren als Projectleider” benadrukt het belang van voortdurende groei, zelfreflectie en het leren van zowel persoonlijke ervaringen als de inzichten van anderen.

Door jezelf te ontwikkelen en te groeien als projectleider, zorg je niet alleen voor je eigen succes, maar til je ook je team(s) en projecten naar een hoger niveau.

In een notendop, verbindend regievoeren is niet zomaar een vaardigheid – het is een filosofie, een manier van leven voor een projectleider in de bouw en infra. Het loont zeker de moeite om dit pad te bewandelen en het verschil te ervaren dat het kan maken in je carrière en projecten.

Programma ‘Xcelleren als Projectleider’

Het programma ‘Xcelleren als Projectleider’ is ontwikkeld als aanvulling op bestaande opleidingen (hbo opleidingen en trainingen projectmanagement). In de praktijk staat sturing vanuit het contract op inhoud voorop. Dat is belangrijk, maar aandacht voor de open samenwerkingsrelatie blijft vaak onderbelicht en maar al te vaak is de procedurele kant veel te leidend. Voor de onderlaag op gevoelsniveau is dan onvoldoende ruimte. Een intensievere persoonlijke reflectie en veel meer gebruik maken van onderliggende gevoelens van projectdeelnemers leidt echter tot een hogere effectiviteit. Dat is projecten leiden voorbij het contract.

Programma ‘Xcelleren als Uitvoerder’

Het programma ‘Xcelleren als Uitvoerder’ is ontwikkeld als aanvulling op bestaande opleidingen (mbo opleidingen en trainingen uitvoerder). In de praktijk staat sturen en regelen van de dagelijkse issues voorop. Aandacht voor hoe wordt samengewerkt blijft vaak onderbelicht. Binnen het team van eigen mensen, maar ook met de ketenpartners. Voor de onderlaag op gevoelsniveau is vaak veel te weinig ruimte. Een intensievere persoonlijke reflectie en veel meer gebruik maken van het gevoels- en emotieniveau leidt tot een hogere effectiviteit. Dat is uitvoering geven voorbij de dagelijkse hectiek.

Meer informatie of aanmelden?

Ga naar onze website: Xcelleren.nl. Daar vind je meer informatie over onze programma’s en onze trainers en coaches. Of mail Daniël via het dkrouwel@xcelleren.nl

GettyImages-1208309817_zw
Scroll naar boven