Iedere projectleider moet kunnen excelleren!

De eerste groep projectleiders volgt ons nieuwe programma Excelleren als projectleider. We ontvangen veel enthousiaste reacties van de groep en willen zoveel mogelijk projectleiders de gelegenheid geven om dit programma te volgen en te excelleren! 

Het programma ‘Excelleren als Projectleider’ is ontwikkeld met speciale aandacht voor (persoonlijk) leren en ontwikkelen in technische sectoren. In de training stellen we de rol van de projectleider centraal en versterken we de skills op sociaal-communicatief gebied wat het functioneren in samenwerkingsrelaties ten goede komt. Techniek en mens verbinden door aandacht te hebben voor de mens. 

Uitdagingen in de sector

De drie meest in het oog springende uitdagingen in deze sector zijn:

  • Samenwerkingen
    Bij het werk van projectleiders staat sturing vanuit het contract op inhoud vaak voorop. Aandacht voor de open samenwerkingsrelatie blijft onderbelicht. Voor de onderlaag op gevoels­niveau is dan onvoldoende ruimte. Vanuit onze persoonlijke ervaring zien we dat een intensievere persoonlijke reflectie en veel meer gebruik maken van onderliggende gevoelens van projectdeelnemers leidt tot een hogere effectiviteit. Dat is projecten leiden voorbij het contract.
  • Opleidingen 
    Veel projectleiders hebben een hbo opleiding en verscheidene projectmanagement trainingen gevolgd. Meestal is er nog niet zoveel aandacht geweest voor persoonlijke ontwikkeling. Juist in deze context is het erg belangrijk voor projectleiders om goede soft skills zoals goede communicatievaardigheden, mensenkennis en de juiste uitstraling te hebben. Het belang van het hebben van de juiste softskills is groot. Een projectleider kan daarmee grote invloed hebben op het verloop en resultaat van elk project.
  • Levelen
    Een projectleider beweegt zich in een complex samenspel van team, project(omgeving), samenwerkingspartners, ketenpartners en de eigen organisatie. Voor een goed projectresultaat is het van belang dat de projectleider stuurt op resultaat en hier duidelijk in is, maar vooral ook in staat is om te levelen tussen al deze niveaus.

Om projectleiders te voorzien van voldoende kwaliteiten om deze drie uitdagingen succesvol aan te gaanvinden wij het belangrijk om ze te laten excelleren. Wij hebben daarom de prijs van ons programma aangepast.

Prijsverlaging!

De kosten van het programma was normaal € 6.800,-, maar we willen de drempel verlagen door het bedrag aan te passen naar € 5.500,-. Dat scheelt dus € 1.300,-! 

Begin maart 2021 start de volgende groep aan het programma ‘Excelleren als Projectleider’. Er kunnen maximaal 9 deelnemers hieraan meedoen en we hebben al enkele aanmeldingen ontvangen. Vol = vol. 

Als organisatie excelleren? 

Jouw organisatie verder ontwikkelen door meerdere projectleiders tegelijk het programma ‘Excelleren als Projectleider’ te laten volgen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken (kan ook als incompany training). 

Group of people on peak mountain  climbing helping team work , success concept
Scroll naar boven