Succesvolle start ‘Excelleren als Projectleider’

We kijken tevreden terug op de eerste geweldige dag van ons programma ‘Excelleren als Projectleider’. Trots op de projectleiders in bouw en infra die op Landgoed de Horst in Driebergen zijn samengekomen met het lef om zich te durven ontwikkelen. De deelnemers zijn enthousiast over het verloop van de eerste dag, we hebben veel positieve reacties ontvangen. De komende vijf maanden gaan we op inspirerende wijze met zijn allen aan de slag om deze projectleiders door te laten groeien van manager en gemanaged worden naar leider.

Het programma ‘Excelleren als Projectleider’ is ontwikkeld als aanvulling op bestaande opleidingen ( hbo opleidingen en trainingen projectmanagement) met speciale aandacht voor (persoonlijk) leren en ontwikkelen in technische sectoren waar de projectleider centraal staat in een complex samenspel. In de praktijk staat sturing vanuit het contract op inhoud voorop. Aandacht voor de open samenwerkingsrelatie blijft vaak onderbelicht. Voor de onderlaag op gevoels­niveau is dan onvoldoende ruimte. Vanuit onze persoonlijke ervaring zien we dat een intensievere persoonlijke reflectie en veel meer gebruik maken van onderliggende gevoelens van projectdeelnemers leidt tot een hogere effectiviteit. Dat is projecten leiden voorbij het contract.

In het programma zitten meerdere momenten van individuele coaching en intervisie. Je leert van je eigen en andere verhalen, knelpunten en resultaten door goed te reflecteren op je eigen rol, aanpak, gevoelens en ervaringen. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van je eigen team(s) binnen jouw organisatiecontext. Zo worden jouw bestaande projectmanagement skills uitgebreid met inzicht in het menselijk handelen. Je krijgt meer inzicht in je eigen persoonlijkheid. Je ontdekt patronen in je eigen denk­ en handelswijzen, die van je teamleden en je samenwerkingspartners. Je leert hoe je hier effectiever mee kunt omgaan en veel meer verbindend regie kunt voeren.

Waarom dit programma volgen?

Door het volgen van het programma ‘Excelleren als Projectleider’ kom je tot inzichten die je leert toepassen in jouw eigen vraagstukken. In de complexe omgeving van jouw project leer jij regie te voeren. Je gaat situaties aan te voelen en te vertalen naar effectief gedrag voor dat moment. Je leert verschillende gedragsstijlen te hanter­en voor de situaties die jij tegen kan komen in je project. Je voelt weerstanden en blokkades bij jezelf en anderen eerder te herkennen, te benoemen en in te zetten in de relatie. Je gaat de kracht van het verbinden waarde­ren, eigen te maken en over te dragen. En verder:

  • Aanvulling op bestaande projectmanagement skills.
  • Blijvend ontwikkelen als persoon.
  • Op een gedoseerde wijze uit je comfort zone gaan.
  • Leren van ontwikkelmethodieken uit andere sectoren.
  • Gedegen programma voor het inbrengen en oplossen van eigen praktijkvraag­ stukken.
  • Individuele coaching door twee coaches met rijke ervaring in project­ management en ontwikkelingsvraagstukken op gebied van mens en organisatie.
  • Persoonlijke binding met andere deelnemers opbouwen en leren van elkaar (Groepsgrootte circa 9 deelnemers).
  • Inspirerende locatie: Landgoed de Horst in Driebergen

Meld je aan voor de volgende groep

Begin maart 2021 start de volgende groep aan het programma ‘Excelleren als Projectleider’. Er kunnen maximaal 9 deelnemers hieraan meedoen en we hebben al enkele aanmeldingen ontvangen. Vol = vol. Meer informatie of aanmelden voor een intakegesprek voor het programma ‘Excelleren als Projectleider’? Stuur een e­mail naar info@kmob.nl of bel direct 06 – 154 06 538.

Als organisatie excelleren?

Jouw organisatie verder ontwikkelen door meerdere projectleiders tegelijk het programma ‘Excelleren als Projectleider’ te laten volgen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken (kan ook als incompany training).

Businessman in elegant suit with his jacket hanging over his shoulder standing in mown wheat field looking into the distance under a majestic evening sky with a setting sun.
Scroll naar boven