Wat brengt het programma Excelleren als projectleider je?

De eerste groep deelnemers aan het programma Excelleren als projectleider hebben het gehele programma nagenoeg doorlopen. De deelnemers zijn enthousiast over de inhoud van het programma en geven aan veel te hebben geleerd en ze kunnen het toepassen in de praktijk. 

De deelnemers hebben geleerd van de combinatie van elementen waar het programma uit bestaat: theorie, toepassing, persoonlijke ervaringen en individuele coaching. Maar ze hebben ook geleerd van elkaar. Door de unieke opzet gaat persoonlijk leren hand in hand met leren in en van de groep. 

“Excelleren Next Level, een proces van zelfontdekking” noemde één van de deelnemers het programma. We hebben iedere deelnemer gevraagd hun ervaringen met ons te delen, daarmee kunnen we ons programma verder verbeteren. Hieronder staan twee reacties die we, met toestemming van de deelnemer, mogen delen met jullie.De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik meer bewust ben van waar mijn sterke -en verbeterpunten in mijn werkstijl zitten als projectleider. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in hoe je op menselijk vlak invloed kan hebben op een succesvol teamproces en invloed kan hebben om ontwikkelingen (persoonlijk, in je team en/of in je organisatie) te faciliteren en te stimuleren. De diverse concrete instrumenten en middelen die tijdens de opleiding zijn behandeld hebben geholpen om de geleerde lessen te kunnen vertalen en toe te passen in de praktijk.

Midas Luijer
adviseur Veiligheid, Innocy Life Cycle MastersIndividueel: dat wanneer je druk bent, je ook de ruimte moet nemen om te reflecteren. Kijk terug op wat je hebt gedaan. Neem de tijd om de beslissingen die je hebt genomen te evalueren. En als de beslissing niet correct is geweest, durf dit dan toe te geven.

Teamniveau: Neem de tijd om je team echt te leren kennen. Ook de privé situatie is belangrijk. En ken elkaars sterke en zwakke punten, zo kan je elkaar echt helpen.

Organisatieniveau: Durf eerlijk te zijn naar je organisatie en benoem de punten waar je tegen aan loopt. Maar doe dit niet met een verwijtende vinger maar neem hun serieus. Pas op dat je niet sarcastisch wordt. Ga het gesprek aan op een volwassen manier.

Rudolf Buitenhuis
Projectleider, Groothuis BouwgroepMeer redenen om ons programma te volgen?

Door het volgen van het programma ‘Excelleren als Projectleider’ kom je tot inzichten die je leert toepassen in jouw eigen vraagstukken. In de complexe omgeving van jouw project leer jij regie te voeren. Je gaat situaties aan te voelen en te vertalen naar effectief gedrag voor dat moment. Je leert verschillende gedragsstijlen te hanter­en voor de situaties die jij tegen kan komen in je project. Je voelt weerstanden en blokkades bij jezelf en anderen eerder te herkennen, te benoemen en in te zetten in de relatie. Je gaat de kracht van het verbinden waarde­ren, eigen te maken en over te dragen. 

En verder:

  • Aanvulling op bestaande projectmanagement skills.
  • Blijvend ontwikkelen als persoon.
  • Op een gedoseerde wijze uit je comfort zone gaan.
  • Leren van ontwikkelmethodieken uit andere sectoren.
  • Gedegen programma voor het inbrengen en oplossen van eigen praktijkvraag­ stukken.
  • Individuele coaching door twee coaches met rijke ervaring in project­ management en ontwikkelingsvraagstukken op gebied van mens en organisatie.
  • Persoonlijke binding met andere deelnemers opbouwen en leren van elkaar (Groepsgrootte circa 9 deelnemers).
  • Inspirerende locatie: Landgoed de Horst in Driebergen

Investeer in jezelf

De kosten voor deelname aan het programma bedragen € 5.500,-. excl. BTW en inclusief literatuur, overnachting, ontbijt, lunch en diners. 

Meld je aan voor de volgende groep 

Voorjaar 2021 (26 maart) start de volgende groep aan het programma ‘Excelleren als Projectleider’ (onder voorbehoud van de Coronamaatregelen). De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers en we hebben al enkele aanmeldingen ontvangen. Vol=vol. Meer informatie of aanmelden voor een intakegesprek voor het programma ‘Excelleren als Projectleider’? Stuur een e­mail naar info@kmob.nl.

Als organisatie excelleren? 

Jouw organisatie verder ontwikkelen door meerdere projectleiders tegelijk het programma ‘Excelleren als Projectleider’ te laten volgen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken (kan ook als incompany training). 

Famous lighthouses in a stormy day full with fog and wild wind, PointeDuRaz, Brittany, France
Scroll naar boven